Heeft u een vraag of wilt u een rondleiding plannen? Gebruik 1 van de formulieren op onze contactpagina!

Roodkapje, Draak en Fakir

Op Roodkapje, Draak en Fakir spelen onze dreumessen en jonge peuters. Bij deze groepen leren we de kinderen veel. Een dreumes gaat veel ontdekken en is nieuwsgierig aangelegd om uiteindelijk te veranderen in een ondernemende peuter.

Op Roodkapje en Draak is er plaats voor 14 kinderen. Op Fakir voor 11 kinderen.

 


Voeding

Bij Roodkapje, Draak en Fakir mogen de kinderen tot 8:15 ontbijten. In de loop van de ochtend eten we fruit en drinken we thee. De oudste kinderen mogen zelf hun fruit snijden, dit bevordert de fijne motoriek en zelfredzaamheid. In de middag eten we een verse boterham van de bakker met halfvolle melk. De meeste kinderen smeren zelf hun boterhammen met daarop verantwoord beleg. In de loop van de middag eten de kinderen groente zoals paprika, komkommer en tomaatjes en drinken we weer water en thee. De kinderen die s’avonds warm mee eten, doen dit gezamenlijk op hun eigen groep. Dit bevordert de sociale interactie en het is erg gezellig om met z’n allen te eten. De kinderen die niet warm mee eten, krijgen een soepstengel.
Als we een feestje vieren, bakken of een bijzondere dag beleven blijven we trouw aan ons gezonde voedingsbeleid. We hebben een boekje gezonde voeding voor u samengesteld.


Activiteiten

De kinderen van Roodkapje, Draak en Fakir zijn in de opstart van de ochtend samengevoegd. Om half 8 gaan de kinderen naar hun eigen stamgroep en starten we met het ontbijt.
Daarna mogen we eerst nog even vrij spelen en rond 09:00 uur starten de groepen met een grondactiviteit. Hier draait het vooral om de introductie van de dag en het thema wat op dat moment speelt. Dit zijn thema’s uit de uk en puk methode aangevuld met de seizoenen en de feestdagen. We werken met deze thema’s omdat het houvast geeft en stimuleert de sociale-emotionele, de motorische, de zintuiglijke en de taalontwikkeling.
Iedere week hebben we één tot twee grote activiteiten en zorgen dat ieder kind daarbij aan bod komt. We stimuleren de zelfredzaamheid voortdurend. Verder vinden we het belangrijk dat we  iedere dag met de kinderen naar buiten gaan om even een frisse neus te halen. We zijn dol op het bos en de speeltuinen maar gaan ook graag naar de winkel en de bibliotheek, te voet of met onze trein.


 

Referentie:
Onze dochter gaat iedere week met veel plezier naar de Kinderopvang
Er worden activiteiten gedaan die passen bij het (actuele) thema waar aan gewerkt wordt zoals bijv. de herfst.. Leuk om te zien is dat er zoveel woorden aangeboden worden, passend bij het thema en dat onze dochter deze ook goed toe kan passen in haar spreken. Je ziet haar groeien in haar ontwikkeling.
De leidsters hebben echt oog voor de kinderen en denken in het belang van de kinderen. Ook voor ons als ouders verloopt het contact prettig en laagdrempelig. Alles is bespreekbaar en er wordt echt meegedacht.
Marcella Struijk (moeder van Liv en Nove)