Heeft u een vraag of wilt u een rondleiding plannen? Gebruik 1 van de formulieren op onze contactpagina!

Langnek en Kabouter KDV

Langnek  en Kabouter KDV zijn peutergroepen waar de kinderen spelen met leeftijdsgenoten in de leeftijd vanaf 3 jaar. De peutergroepen werken nauw samen met de Buiten Schoolse Opvang zodat de overgang naar de basisschool en de BSO soepel verloopt.
Op de peutergroep hebben wij uitsluitend MBO niveau 4 of hoger opgeleide medewerkers.

 


Voeding en verzorging

Voor we aan tafel gaan dekken we met elkaar de tafel. Op Langnek en Kabouter KDV kunnen wij al heel veel zelf. We hanteren het gezonde voedingsbeleid, verantwoord beleg op de boterham, fruit en thee in de ochtend en in de middag groente met water of thee. Het gezamenlijk eten aan tafel maken we extra gezellig en combineren we met gesprekjes met de kinderen en voorlezen van prentenboeken.
We vinden het op de peutergroepen ook heel leuk om eten klaar te maken. We gaan een boodschap doen en maken een overheerlijke soep. Uiteraard snijden we alle ingrediënten zelf.
Wie doet de afwas? Dit doen we natuurlijk ook zelf!


Spelen binnen en buiten

Op Langnek en Kabouter KDV zijn hoeken om te spelen en te bouwen. In de creatieve ruimte kunnen de kinderen verven, knutselen, tekenen, kleien en aan de grote tafels spelen we gezelschapsspelletjes.  Er is binnen ons dagprogramma voldoende gelegenheid voor vrij spel met aandacht voor het samen spelen, maar ook om ons eens even terug te kunnen trekken voor ons eigen spel.
We trekken er graag op uit! We gaan rennen, takken zoeken in het bos en maken uitstapjes waar we van leren. We werken met thema’s en gebruiken als bronnenboek de methode Uk en Puk. Dit is een totaalprogramma om jonge kinderen in hun ontwikkeling te stimuleren op het gebied van taal, sociaal-emotionele ontwikkeling, motoriek en zintuigen en beginnende rekenprikkels. Wij hebben ook veel ontwikkelingsgerichte, fijn motorische werkjes. Deze groepen zijn een goede voorbereiding voor de peuters op hun weg naar de basisschool.


 

Referentie:
“Mama? Mag ik vandaag weer spelen bij de kindjes?” Is de vraag die ik vaak krijg als onze zoon wakker wordt in de vroege morgen. Een goede maatstaaf, we weten zeker dat hij uitkijkt naar de dagen dat hij de dag doorbrengt bij De Kinderopvang. De eerste twee jaren hebben we onze zoon naar een ander kinderdagverblijf gebracht, waar we ontevredener over werden. Dit had vooral te maken met de wisselingen van personeel en de inflexibiliteit van de opvang. Maar de switch naar De Kinderopvang heeft ons zoveel meer gebracht! De leidsters zijn allemaal erg betrokken en zorgzaam, ze zijn allert op de ontwikkeling per individu en zorgen elke dag voor nieuwe uitdagingen. Iedereen kent Timo, óók de leidsters van de andere groepen en Bianca zelf. Overdracht naar ouders gebeurt persoonlijk, maar wordt ook in een boekje geschreven om mee naar huis te nemen. Tijdens deze overdracht wordt niet alleen vertelt wat ze gedaan hebben, maar ook ontwikkelingen die jouw kind laat zien en hoe ze daarmee oefenen. Ze werken in thema`s en per leeftijdscatagorie zijn de activiteiten opgebouwd. Ontbijten, lunchen en avondeten behoren tot de mogelijkheden. Je betaalt alleen wat je afneemt en dus niet als je kind ziek is of aan het genieten is van vakantie. Per maand lever je een planning aan, daar plant De Kinderopvang de juiste leidsters bij. Ik heb meerdere malen ervaren dat een verandering van dagen binnen diezelfde week, ook geen enkel probleem is. Super flexibel dus! Maar het belangrijkste blijft dat Timo het daar erg naar zijn zin heeft, er wordt liefdevol voor hem gezorgd en zijn ontwikkeling gaat in grote stappen vooruit. Dat maakt waarom ik iedereen deze kinderopvang écht aan kan raden!
Ida van Leeuwen