Heeft u een vraag of wilt u een rondleiding plannen? Gebruik 1 van de formulieren op onze contactpagina!

Kabouter BSO en Reus

Kabouter BSO en Reus zijn onze BSO groepen. Buiten schooltijden maar ook tijdens vakanties en studie -of ATV dagen.

 


Voeding en verzorging

Ontbijt
Gezien wij al om 6:30 uur open zijn, dekken wij met elkaar de tafel In de ochtend. Omstreeks 7:30 uur hebben we een gezamelijk (inloop) ontbijt tot 8:00 uur. Het is een gezellige manier van het opstarten.
Tussendoortjes
Na schooltijd eten we een groente of fruit en of een andere gezonde snack en drinken we water, (ijs)thee of diksap. In de vakanties of op een vrije dag eten we een keer extra fruit in de ochtend.
Lunch
Op woensdag, tijdens studiedagen en in de vakantie lunchen we ook gezellig met elkaar.
Mogelijkheden
U kunt bij ons voorschoolse en naschoolse opvang door elkaar inzetten. Ook kunt u opvang krijgen tijdens ATV dagen van de leerkrachten of in de schoolvakantie. De BSO is geopend vanaf 6:30 uur tot 18:00 uur. Heeft u liever opvang tot 18:30 uur dan kunt u een 1/2 uurtje langer inkopen.


Activiteiten

De tijd op de BSO is “vrije tijd”. We werken intensief samen met OIB waardoor we regelmatig gaan sporten en bewegen. Op www.sjorssportief.nl kunt u een kijkje nemen in het activiteiten aanbod. Op de BSO kunnen kinderen sporten, lezen, puzzelen, buitenspelen, knutselen….We spreken met de kinderen af wat ze willen gaan doen.
De groepsruimte is ingericht met verschillende hoeken waardoor de kinderen in één ruimte toch van alles kunnen doen. Doordat we activiteiten aanbieden, aansluitend bij de wensen, behoeften en mogelijkheden van de kinderen, stimuleren we de zelfstandigheid, dagen we ze uit en geven ze bevestiging in wat ze allemaal al zelf kunnen. Kinderen kunnen knutselen, spelletjes spelen, koken of bakken etc. We gaan ook graag naar buiten en doen dit dan ook vaak, te voet of met onze trein.
In vakanties bieden we een leuk activiteitenprogramma aan en maken we ook regelmatig leuke uitstapjes.


 

Referentie
Mijn dochter van 7 jaar zit nu ruim 3 jaar bij De kinderopvang ( BSO) Wij hebben destijds voor deze opvang gekozen, vanwege de flexibiliteit en ruime openingstijden.
Mijn dochter gaat er met veel plezier naartoe. Ze vind het leuk om met leeftijdgenootjes te spelen. Er is genoeg ruimte voor eigen inbreng en doordat je zowel voor- als naschoolse opvang kunt afnemen,kan ik het prima combineren met mijn baan in de zorg.
De medewerkers zijn altijd enthousiast en energiek om een warm welkom te geven aan mijn dochter, zodat ze zich helemaal “thuis voelt”.
Cindy van der Velden ( moeder van Jasmijn)